E-mail backup maken

      Reacties uitgeschakeld voor E-mail backup maken

Een backup maken van bestanden welke op de computer staan is iets wat vaak wordt vergeten. Terwijl het heel belangrijk is, mocht er iets met je computer of tablet gebeuren. Niet alleen is het verstandig om van foto’s en documenten een backup te maken maar ook van alle e-mails. Zo kun je alle belangrijke e-mails van jouw contactpersonen altijd ophalen.

E-mail backup maken is zo gebeurd

Het is helemaal niet moeilijk om een backup van jouw e-mails te maken. Als je het eenmaal doorhebt is het zo gebeurd. Afhankelijk van je computer heb je de keuze uit verschillende E-mail backup programma’s. Maak je gebruik van Windows 10 dan heb je helemaal geen omkijken meer. Het backup programma is namelijk ingebouwd.

Windows 7, 8, Vista en 10

Als jouw computer ondersteunt wordt door Windows 7, Windows 8, Windows 10 of Vista dan is het handig om een externe harde schijf te kopen. Alle gegevens worden uiteindelijk hierop bewaard. Als je naar start gaat en kiest voor het configuratiescherm dan klik je systeem en onderhoud aan. En kies dan voor de optie backup maken.

Outlook en Windows Mail

In Outlook klik je op bestand importeren en exporteren. Vervolgens klik je, naar een bestand exporteren aan. Kies nu het bestand met persoonlijke mappen en selecteer de mappen waarvan je een backup wilt maken. Bij Windows Mail exporteer je jouw contactpersonen en je berichten via bestand exporteren. Er wordt dan een map met losse e-mails gemaakt.

outlook hotmail schermafdruk

Outlook hotmail schermafdruk, met dank aan wikimedia.org

E-mail backup maken met een programma

Je kunt ook gratis gebruik maken van Mailstore Home, een backup programma welke geschikt is voor elk emailprogramma. Dit programma is gratis te downloaden voor consumenten. De voertaal is Engels. Het is een verzamelplaats voor al jouw e-mails waarvan je een backup hebt gemaakt en welke je vanuit elk apparaat kunt gebruiken en ophalen.