Dropbox inloggen

      Reacties uitgeschakeld voor Dropbox inloggen

Dropbox is één van de bekendste en oudste uitwissel- en cloud opslagdiensten van gegevens op het internet. Met Dropbox kun je heel makkelijk gegevens, zoals foto`s, filmpjes en documenten, delen met je vrienden, familie of collega`s. Ideaal dus als je net op vakantie bent geweest en daar een hele lading prachtige foto`s heb gemaakt van meren, bergen, historische steden en al je vrienden of familie. Je hoeft ze dan alleen meer te uploaden via Dropbox, op de verzendknop te drukken en je stuurt zo ineens naar iedereen waarmee je ze graag wilt delen.

Gratis en voor niets inloggen op dropbox

Inloggen op dropbox is heel makkelijk, sterker nog, een login is gratis. Wel is het zo dat de hoeveelheid ruimte die je gratis kunt gebruiken, enigszins beperkt is tot 2 gb. Wil je meer, dan moet je een betaalde account aanmaken. Hiermee heb je vervolgens de beschikking over vrijwel onbeperkte ruimte. Daarmee kun je dan niet alleen gegevens uitwisselen, maar ze ook opslaan. Zo kun je er voor kiezen om je fotoalbums niet alleen op de computer te bewaren, maar ook op Dropbox. Crasht je computer dan een keer, dan heb je in ieder geval je foto`s nog. Een handige back-up mogelijkheid dus. Je kunt Dropbox downloaden en installeren, maar ook online op dropbox inloggen.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox logoHet principe van Dropbox werkt verder heel handig én makkelijk. Op het moment dat je iets gaat uploaden, voeg je daar de e-mailadressen aan toe van de mensen naar wie je de gegevens wilt opsturen. Op het moment dat je de gegevens dan ‘verstuurt’, slaat Dropbox alles op op hun server en sturen ze een downloadlink naar alle opgegeven e-mailadressen. Als je vervolgens zo`n link krijgt kun je daarmee automatisch inloggen bij dropbox en alle opgeslagen bestanden bekijken, of downloaden op je eigen computer. Het enige wat Dropbox dus eigenlijk doet is het opslaan en vervolgens de mogelijkheid geven aan een groep mensen om het te downloaden.

Dropbox voor bedrijven: zakelijk account

Ook voor bedrijven kan een service als Dropbox natuurlijk heel handig zijn. Dit is ook waar ze het meeste geld mee verdienen. Via Dropbox kun je namelijk drie soorten accounts aanmaken. De eerste is basis, dus voor als je een keer gratis je vakantiefoto`s wilt uitwisselen. Daarnaast kun je een pro-account aanmaken, voor als je dus je foto`s ook online wilt bewaren. Nog een trapje hoger is de zakelijke (engels: business) account. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook online via Dropbox aan bijvoorbeeld projectvoorstellen werken. Heel handig als er verschillende mensen uit meerdere landen aan werken. Wil je het echt groot aanpakken als bedrijf dan is er ook nog Dropbox Enterprise, waarbij je zelf met Dropbox kunt onderhandelen over de mogelijkheden.