6 gratis cloud back diensten

      Reacties uitgeschakeld voor 6 gratis cloud back diensten

Naast het maken van backups van al je bestanden is het werken in de Cloud ook een handige tool om documenten met anderen te kunnen delen. Of het nu gaat om een gezamenlijke prestentatie of dat je foto’s met elkaar wilt delen, in de Cloud kan dit. Bovendien kun je muziek of video’s delen. Met de 6 gratis Cloud back diensten is het bewaren en delen van bestanden zo geregeld.

Icloud

iCloud logoDe Icloud heeft een maximale opslagcapaciteit van 5 GB. Een Apple ID is nodig om in te kunnen loggen. Tevens is een internetverbinding vereist en up-to-date software zodat het optimaal werkt. De Icloud is uitermate geschikte voor de gebruikers van een Iphone, Ipad, Ipod touch en de Mac. Met een Apple tv heb je ook toegang tot de Cloud. Vanaf elk Apple apparatuur kun je bestanden delen en bewaren.

Google Drive en Mega

Google Drive werkt vanaf elke smartphone, computer of tablet. De opslagcapaciteit is 15 GB. Het is mogelijk om meer opslagruimte bij te kopen. Je kunt vrienden of collega’s uitnodigen om een bestand te bekijken of te bewerken. Mega heeft van de 6 gratis Cloud back diensten met 50 GB de meeste opslagruimte. Met end-to-end encryptie, gecodeerde berichten alleen leesbaar voor Mega gebruikers, staat de privacy voorop.

Dropbox en Sync

Dropbox logoMet 2 GB opslagruimte bij Dropbox en met 5 GB ruimte bij Sync heb je niet de meeste opslagcapaciteiten in de Cloud. Maar bij Dropbox kun je op diverse manieren extra opslagruimte verkrijgen. Zo kun je door op de website de tour te nemen, 250 mb meer schijfruimte ontvangen. En met de Dropquest speurtocht, jaarlijkse wedstrijd, kun jij de gelukkige winnaar zijn van 1 GB extra opslagruimte.

Microsoft OneDrive

Het voordeel van Microsoft OneDrive is dat deze al geïnstalleerd is op Windows 10 en Windows 8.1. Je kunt alle bestanden opslaan en delen uit Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Ideaal als je gezamenlijk een PowerPoint presentatie moet maken of deze wilt laten controleren door iemand. Je ontvangt realtime meldingen waardoor je kunt zien wie en wanneer iemand een document bewerkt. De Microsoft OneDrive opslagcapaciteit is 15 GB.