Telefoon doorschakelen

      Reacties uitgeschakeld voor Telefoon doorschakelen

Het doorschakelen van je telefoon naar een ander nummer is erg simpel. Het verschilt per provider, maar meestal hoef je alleen maar een bepaalde combinatie in te toetsen om je telefoon door te kunnen schakelen naar een ander nummer. Wil je er vanaf, dan kun je het met een zelfde soort combinatie weer opheffen. Het doorschakelen van je telefoon is voor veel mensen erg praktisch. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Het is dan fijn als je jouw vaste telefoon kunt doorschakelen naar je mobiele telefoon, die je meeneemt. Op deze manier mis je niets.

Doorschakelen, ook voor het bedrijfsleven

Ook voor bedrijven en zakenmensen is het doorschakelen van een telefoon een erg handige optie. Als ze bijvoorbeeld een aantal dagen weg zijn, kunnen ze hun zakelijke nummer doorschakelen naar de collega die tijdelijk zijn of haar werk overneemt. Op deze manier verlies je geen kostbare tijd en voorkom je miscommunicaties. Daarnaast komt het regelmatig voor dat zakenmensen meerdere nummers hebben. Ben je aan het bellen met het ene toestel en komt daarop een nieuw gesprek binnen? Dan is het erg makkelijk om die gewoon door te laten schakelen naar een andere telefoon.

Kosten telefoon doorschakelen

Aan de andere kant is het wel belangrijk om goed op te letten als je een telefoon doorschakelt. Je betaalt namelijk de kosten voor het land waar het gesprek eindigt. Neem je jouw mobiele telefoon dus mee op een vakantie binnen Nederland, dan maakt het wat kosten betreft weinig tot niets uit. Maar ga je op safari naar Zuid-Afrika, dan kan een doorgeschakeld telefoontje een erg dure grap worden. Vaak kosten dergelijke gesprekken tot wel een euro per uur. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een VOIP server te gebruiken. Dit staat voor Voice Over ImPact. Hierbij komt een gesprek binnen bij een telefoon, die stuurt het vervolgens naar de VOIP server. Deze server verandert het signaal vervolgens in een internetsignaal. Het gesprek gaat vervolgens naar een andere VOIP server in Zuid-Afrika, die het signaal vervolgens weer via het lokale netwerk doorstuurt naar jouw mobiele telefoon. Op deze manier kun je heel goedkoop naar het buitenland bellen.

Hoe doorschakelen bij providers KPN en Ziggo?

Om een paar voorbeelden van doorschakelen te geven; doorschakelen met KPN is erg makkelijk. Het doorschakelen verschilt namelijk per provider. Ieder hebben ze daarvoor hun eigen code. Wil je doorschakelen met KPN dan moet je de combinatie *21# intypen op je telefoon. Daarna kun je het telefoon nummer invoeren waar je naar door wilt schakelen. De laatste stap is afsluiten met #. Om het weer te verwijderen draai je #21#. Ook doorschakelen bij Ziggo gaat dit op een soortgelijke manier. Hier draai je *21*, voer je daarna het telefoon nummer in en hoor je daarna een bevestiging dat het doorschakelen is gelukt. Om het weer op te heffen draai je #21#.