Geld verdienen

      Reacties uitgeschakeld voor Geld verdienen

Is het echt mogelijk om geld te verdienen via het internet? Het antwoord daarop is heel simpel ‘ja’, het is mogelijk. Eigenlijk is dit best bijzonder, aangezien het internet in wezen vooral wordt gebruikt voor het delen van informatie en natuurlijk voor een enorme stroom aan communicatie. Denk daarbij maar aan Whatsapp of Facebook. Dergelijke bedrijven hebben inmiddels de weg gevonden naar geld verdienen via het internet. Het principe is dat je een platform of website moet hebben waar veel mensen op af komen. Vervolgens wordt het voor bedrijven aantrekkelijk om daar advertenties op te zetten, waar ze ook graag voor willen betalen. Op deze manier komt het grote geld het internet op.

Het nieuwe medium

De advertentiemarkt via websites en social media is exponentieel gegroeid en doet dat nog steeds. Vroeger kon je als bedrijf kiezen tussen een advertentie in de lokale krant of, als je wat groter was, een advertentie op de radio of zelfs de televisie. Zo kon je grote groepen mensen tegelijk bereiken met je reclameboodschap. Het internet is daar vervolgens bijgekomen en omdat het nieuw is en wereldwijd, is het erg interessant voor adverteerders.

GPT: Get Paid To

Nu je weet waarom adverteerders zoveel geld investeren op het internet is het ook uit te leggen hoe je als internetgebruiker geld kunt verdienen. Namelijk door reclames te bekijken, wat ook wel gpt (get paid to) wordt genoemd. Hierbij wordt je betaald om een bepaalde taak uit te voeren. Het werkt als volgt. Een bedrijf heeft een website en wil daar graag geld mee verdienen. Dat kunnen ze doen door reclames op hun site aan te bieden. Ze worden echter betaald per persoon die deze reclame bekijkt. Om hiervoor te zorgen zijn ze bereid om mensen een deel van hun opbrengst te betalen om dit namens hen te doen. Het bedrijf krijgt dan bijvoorbeeld dertig cent per keer en daarvan betalen ze dan twintig cent aan degene die de reclame bekijkt en de rest houden ze zelf. Dit wordt ook wel geld verdienen met e-mails genoemd, omdat daarin de links naar de reclame staat.

Prijsvragen invullen

Behalve gpt zijn er natuurlijk nog meer manieren om beter te worden van het internet. Voor de echte liefhebbers is het ook mogelijk om de vele prijsvragen op het internet af te gaan. Veel bedrijven hebben prijsvragen om mensen naar hun site te lokken. Helaas bestaan er ook veel profiteurs die alleen maar uitzijn op jouw gegevens. Doe je mee aan prijsvragen, dan is het slim om een nieuw account, met e-mailadres en valse naam aan te maken en die te gebruiken voor het invullen van prijsvragen. Op deze manier geef je jouw privacy niet per ongeluk weg.